Περιήγηση στον Πόρο

Περιήγηση στον Πόρο

Περιήγηση στον Πόρο

Καθώς το πλοίο θα πλησιάζει, ο Πόρος θα σας θυμίσει κάτι από Βενετία…
Η Μικρή Βενετία του Αργοσαρωνικού, ένα μικρό νησί στην κυριολεξία πνιγμένο στο πράσινο, θα κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις σας από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσετε!!!
Χάρη στην κοντινή απόσταση από την Αθήνα και στη γεωγραφική θέση, αποτελεί ιδανικό τόπο ξεκούρασης και διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου.

Στον Πόρο όλα είναι αρμονικά συνδυασμένα: το καταπράσινο τοπίο από τα πεύκα με το μπλε της θάλασσας, το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο και η ξεκούραση με τη διασκέδαση.
Παρά τη μικρή έκταση του νησιού, στον Πόρο θα βρείτε πολλές και πεντακάθαρες παραλίες για όλα τα γούστα.
Αρκετές από αυτές βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη και η πρόσβαση είναι εύκολη.

Η τουριστική υποδομή σε ολόκληρο το νησί είναι εξαιρετική.
Λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στούντιο και δωμάτια κάθε κατηγορίας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μία ευχάριστη διαμονή.

Πρωτεύουσα και λιμάνι είναι η μικρή ομώνυμη γραφική πόλη με τα διώροφα κεραμοσκέπαστα σπίτια στην παραλία, όπου συγκεντρώνεται και η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση.
Η πόλη του Πόρου διατηρεί σε γενικές γραμμές το χρώμα της παρά την εισβολή του τουρισμού.

Θα βρείτε πολλές ταβέρνες, εστιατόρια, θερινό κινηματογράφο, καφέ, μπαράκια με Ελληνική και ξένη μουσική, ενώ λειτουργεί μεγάλος αριθμός εμπορικών καταστημάτων κάθε είδους.

Περιήγηση στον Πόρο

Κατ’ αρχήν αξίζει να περιηγηθείτε στις γειτονιές και στα γραφικά σοκάκια της πόλης όπως στα Μπρίνια, στο Μύλο, στην Πούντα και στο Καστέλι!!!

Θαυμάστε την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική στα ολόλευκα διώροφα ασβεστωμένα σπίτια με τις ολάνθιστες αυλές.
Στη συνέχεια, αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τις διακοπές σας και να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στο μουσείο αυτό φιλοξενούνται σημαντικά εκθέματα Ρωμαϊκής έως Μυκηναϊκής περιόδου, από την αρχαία Τροιζηνία, τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και από άλλες περιοχές.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη που φιλοξενεί συλλογή σπάνιων βιβλίων.


Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου περιέχει αξιόλογες τοιχογραφίες του Παρθένη.

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το Ρολόϊ στην πλατεία και ο παλιός ναύσταθμος.
Η θέα από το λιμάνι προς τις αντικρινές Πελοποννησιακές ακτές και το Λεμονοδάσος είναι μαγευτική.

Στην παραλιακή οδό βρίσκονται επίσης το Πολιτιστικό και Εκθεσιακό Κέντρο, το Δημαρχείο, καθώς και όλες τις τράπεζες και υπηρεσίες.

Ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Πόρου, δίπλα στο λεμονοδάσος, βρίσκεται η μαγευτική αμμουδιά της Αλυκής με ρηχά νερά, η οποία καταλήγει σε λιμνοθάλασσα.
Θα την προσεγγίσετε είτε οδικώς από το Γαλατά, είτε δια θαλάσσης με καΐκι από τον Πόρο.

Η όμορφη παραλία της Πέρλιας απέχει μόλις 10΄λεπτά πεζοπορίας από την πόλη.
Θα την προσεγγίσετε μετά το γεφυράκι της διώρυγας στρίβοντας αριστερά προς τα δυτικά.
Πρόκειται για μία γραφική περιοχή με ψαροταβέρνες και αρκετά τουριστικά καταλύματα, που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές.

Περιήγηση στον Πόρο

ΚΑΝΑΛΙ

Στα αριστερά της, αμέσως μετά το γεφυράκι και σε απόσταση μόλις 150 μέτρων θα συναντήσετε το Κανάλι, μία ακόμη πανέμορφη, αμμουδερή και οργανωμένη ακτή
Θα βρείτε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, δωμάτια και γραφεία ενοικίασης μοτοποδηλάτων.
Η περιοχή έχει συνεχή σύνδεση με την πόλη με λεωφορεία και ταξί, ενώ αν έχετε όρεξη για περπάτημα η απόσταση καλύπτεται σε 8 – 10΄λεπτά.
Σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης, υπάρχουν λίγα απομεινάρια του Δωρικού ναού του Ποσειδώνα του 6ου π.Χ. αιώνα.

ΑΣΚΕΛΙ

Πανέμορφη, παραθαλάσσια περιοχή, σε απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά του λιμανιού, με πολλά πεύκα που φθάνουν ως τις υπέροχες ακτές και καθρεπτίζονται στην πεντακάθαρη θάλασσα.

Εδώ, αξίζει να επισκεφθείτε το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Βρίσκεται πάνω σε ένα κατάφυτο λόφο με μοναδική θέα και αποτελεί εξαίρετο δείγμα νησιωτικής μοναστηριακής αρχιτεκτονικής.

Στην είσοδο της Μονής θα αντικρύσετε τη φημισμένη για τις θεραπευτικές της ιδιότητες πηγή, κάτω από πανύψηλα πλατάνια, στην οποία οφείλεται και το όνομα της Μονής.
Ο ναός της είναι ρυθμού βασιλικής με τρούλο, ενώ στο εσωτερικό του μπορείτε να θαυμάσετε το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και τον Επισκοπικό θρόνο.

Η όμορφη παραλία της περιοχής διαθέτει γήπεδο beach volley και υπάρχουν δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.
Στο Ασκέλι λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ, μπαράκια αλλά και πολλά καταστήματα.
Οι επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση είναι επίσης πολλές.

Το Μοναστήρι βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού στον παραλιακό δρόμο μετά το Ασκέλι.
Πρόκειται για μία ήσυχη οργανωμένη παραλία με πεντακάθαρα νερά, που προσφέρεται για θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.
Στην περιοχή λειτουργούν ξενοδοχειακές μονάδες.

Περιήγηση στον Πόρο

ΝΕΩΡΙΟ

Στα βορειοδυτικά της πόλης του Πόρου θα συναντήσετε το Μικρό και Μεγάλο Νεώριο, όμορφες παραλίες με καθαρή άμμο και πεύκα.
Πρόκειται για πολυσύχναστες και δημοφιλείς ακτές με άρτια οργάνωση, που ενδείκνυνται για οικογενειακό τουρισμό και θαλάσσια σπορ.
Στην περιοχή θα βρείτε εστιατόρια, καφετέριες καθώς και καταλύματα διαμονής. Λειτουργούν επίσης σχολές θαλασσίου σκι και windsurfing.

Σε μικρή απόσταση από το Νεώριο, αξίζει να επισκεφθείτε ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Πόρου.
Πρόκειται για το Ρωσικό Ναύσταθμο που έχει ανακηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Το 1834 είχαν χτιστεί εκεί αποθήκες και φούρνοι, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του Ρωσικού στόλου.

Στο Μεγάλο Νεώριο, σε μικρή απόσταση θα συναντήσετε δύο ακόμη ονειρεμένες παραλίες: το Λιμανάκι της Αγάπης και του Ρώσικου Ναύσταθμου.
Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι ένας ειδυλλιακός όρμος, όπου θα απολαύσετε ένα υπέροχο μπάνιο στη γαλαζοπράσινη θάλασσα με τα πεύκα να σας χαρίζουν σκιά.
Η παραλία διαθέτει οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Η οργανωμένη εκπληκτική ακτή του Ρωσικού Ναύσταθμου απέχει μόλις 400 μέτρα από το Μεγάλο Νεώριο.

Στη συνέχεια θα συναντήσετε το Γερολιμένα, όμορφη βοτσαλωτή ακτή, ιδεώδης για τους λάτρεις της απομόνωσης και της χαλάρωσης, απέναντι από τη βραχονησίδα Πέτρα.
Μία ακόμη όμορφη ακτή είναι η Βαγιωνιά στο βόρειο τμήμα του νησιού. Είναι οργανωμένη, χαρακτηρίζεται από άμμο, βότσαλο και είναι ιδανική επιλογή για όσους ζητούν ηρεμία και χαλάρωση.
Στην θαλάσσια περιοχή της Βαγιωνιάς κείται η βυθισμένη πολιτεία, ενώ ακόμη διακρίνονται πλακόστρωτοι δρόμοι και απομεινάρια από τις αρχαίες κατοικίες.

Πόρος Τοπικές Εκδηλώσεις

Πολλές εκδηλώσεις και λαμπρά τοπικά πανηγύρια γίνονται κάθε χρόνο στον Πόρο, όπου αξίζει να παρευρεθείτε αν συμπέσει το χρονικό διάστημα με την παραμονή σας.
Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κυρίως το καλοκαίρι, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής, στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη στην αίθουσα εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Πάσχα επίσης γιορτάζεται με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα στον Πόρο.
Κατά τη διάρκεια όλης της Μεγάλης Εβδομάδας γίνονται κατανυκτικές λειτουργίες στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής καθώς και στις υπόλοιπες εκκλησίες του νησιού.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η συνάντηση των τεσσάρων Επιταφίων από τους ναούς της πόλης στην Πλατεία Ηρώων, όπου ψάλλεται η Θεία Ακολουθία.

Επίσης, στις 24 Ιουνίου, του Αη Γιάννη, αναβιώνει το παραδοσιακό “πήδημα της φωτιάς”.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, κάθε δύο χρόνια, πραγματοποιείται η Ναυτική Εβδομάδα που θεωρείται η λαμπρότερη γιορτή του νησιού..

Δήμος Πόρου

Αρχική Σελίδα