Ιθάκη Περιήγηση

Διαφημίσεις Google

Ιθάκη Περιήγηση

Η ονομασία και η έννοια της Ιθάκης είναι άρρηκτα συνυφασμένα με τη νοσταλγία και την αγάπη που αισθάνονται οι ξενιτεμένοι για την πατρίδα τους.

Η Ιθάκη του Οδυσσέα αποτελεί ένα από τα λίγα νησιά του Ιονίου που δεν έχουν επηρεαστεί όσο άλλα από το κύμα μαζικού τουρισμού και διατηρεί αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα και την ταυτότητά του.
Χαρακτηρίζεται από ατέλειωτες φυσικές ομορφιές, ονειρεμένες ακτές με κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, δάση, παραδοσιακούς οικισμούς και σημαντικά αξιοθέατα.

Κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν έναν όμορφο και φιλόξενο τόπο προκειμένου να περάσουν ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές.

Σε ολόκληρο το νησί η τουριστική υποδομή είναι πολύ καλή και ολοένα βελτιώνεται.

Ιθάκη Περιήγηση

Ιθάκη Περιήγηση

ΒΑΘΥ

Κύριο λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού είναι το πανέμορφο Βαθύ του οποίου η ονομασία οφείλεται στο βαθύ κόλπο όπου βρίσκεται χτισμένο.
Στην είσοδο του λιμανιού θα αντικρύσετε το μικρό μησάκι Λαζαρέτο (ή του Σωτήρα) με το ομώνυμο εκκλησάκι και απομεινάρια ενετικών φυλακών.

Στο Βαθύ αξίζει να επισκεφθείτε τον αναστηλωμένο Μητροπολιτικό ναό με το ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στο τελευταίο στεγάζονται σημαντικά ευρήματα Γεωμετρικής έως Ρωμαϊκής περιόδου που ήρθαν στο φως μετά από αρχαιολογικές ανασκαφές στον Αετό.
Η συλλογή περιλαμβάνει αγγεία Γεωμετρικής εποχής, επιγραφές καθώς και μικρογραφίες διαφόρων αντικειμένων.

Ιθάκη Βαθύ

Κοντά στην κεντρική πλατεία του Βαθέως βρίσκεται το Ναυτικό – Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο επίσης αξίζει να επισκεφθείτε.
Περιλαμβάνει μία πλούσια συλλογή που αποτελείται από πίνακες πλοίων Ιθακήσιων πλοιοκτητών, παλιές φωτογραφίες, ναυτικά όργανα, στολές, σκεύη οικιακής χρήσης, μικροαντικείμενα, κοσμήματα, παλιά εργαλεία, έπιπλα και άλλα είδη που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Η υποδομή σε καταλύματα διαμονής, εστίαση και διασκέδαση είναι πολύ καλή.
Στο Βαθύ λειτουργούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια κάθε κατηγορίας, επιπλωμένες κατοικίες και μεζονέτες

Παρόλο που η Ιθάκη έχει τη φήμη νησιού ηπίων τόνων, η διασκέδαση δε λείπει.
Στο Βαθύ θα βρείτε πολλά μπαράκια, καφετέριες και κλαμπ με Ελληνική και ξένη μουσική.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη αξίζει να επισκεφθείτε το Σπήλαιο των Νυμφών γνωστό και ως Μαρμαροσπηλιά με δύο εισόδους.
Στο σπήλαιο αυτό, σύμφωνα με τη μυθολογία, λατρεύονταν οι Ναϊάδες νύμφες και χρησιμοποιούσε ο Οδυσσέας ως κρύπτη των δώρων που έφερε μαζί του από το νησί των Φαιάκων.

Στην περιοχή του Αετού βρίσκεται το Κάστρο του Οδυσσέα, όπου ήρθε στο φως και προϊστορική ακρόπολη μετά από ανασκαφές που έγιναν από το γνωστό αρχαιολόγο Schliemann.
Ανακαλύφθηκαν επίσης σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, από τα οποία τα περισσότερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Ιθάκη Περιήγηση

Στα βόρεια της πόλης βρίσκονται η Ιερά Μονή Καθαρών με σημαντικές εικόνες και αξιόλογες τοιχογραφίες, το ορεινό χωριό Ανωγή με μοναδική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, καθώς και η βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Από την Ανωγή μπορείτε να προσεγγίσετε το Νήριτο, το ψηλότερο βουνό του νησιού.

Συνεχίζοντας βρίσκεται η Λευκή, ένα γραφικό χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική στα κτίσματά του.

Ακολουθούν ο Σταυρός και τα Πηλικάτα με τμήμα κυκλώπειου τείχους και μικρή αρχαιολογική συλλογή.

ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Σταυρός σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από το Βαθύ, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ιθάκη με πολύ καλή υποδομή σε καταλύματα διαμονής, εστίαση και διασκέδαση.
Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει ο Βυζαντινός ναός του Σωτήρα και η προτομή του Οδυσσέα

Στη συνέχεια θα συναντήσετε τη Σπηλιά του Λοΐζου όπου ήρθαν στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τον παραθαλάσσιο οικισμό Φρίκες στον ομώνυμο όρμο, σ4ε απόσταση 19 χιλιομέτρων από το Βαθύ και 3 από το Σταυρό.

Ιθάκη Περιήγηση

ΦΡΙΚΕΣ

Πρόκειται για ένα όμορφο ψαροχώρι με ένα μικρό λιμανάκι που κοσμείται από δύο καλοδιατηρημένους παραδοσιακούς ανεμόμυλους.
Σήμερα οι Φρίκες αποτελούν σημαντικό θέρετρο του νησιού με πολλά σύγχρονα τουριστικά καταλύματα.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο συνδέεται καθημερινά με τη Λευκάδα, ενώ στο γραφικό λιμανάκι του οικισμού διατίθεται χώρος ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής.

Ιθάκη Περιήγηση

ΚΙΟΝΙ

Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τις Φρίκες θα συναντήσετε το πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό Κιόνι με το γραφικό λιμανάκι του.
Μεγάλο θρησκευτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες της Ευαγγελίστριας, του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Νικολάου.
Στο χωριό λειτουργούν περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ και μπαράκια.
Η Εξωγή αποτελεί το βορειότερο χωριό του νησιού και βρίσκεται χτισμένη σε ένα λόφο σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με μοναδική θέα

Στα νότια της πόλης θα συναντήσετε το γραφικό μεσόγειο χωριό Περαχώρι και σε μικρή απόσταση τη Μονή Ταξιαρχών.
Στην περιοχή Μαραθιά επίσης βρέθηκαν προελληνικά λείψανα.
Λίγο νοτιότερα στο Πέρα Πηγάδι πιθανολογείται ότι βρισκόταν ο Ομηρική Κόρακος Πέτρα.

ΙΘΑΚΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Οι παραλίες της Ιθάκης είναι όλες πανέμορφες, ήσυχες με πεντακάθαρα νερά και οι περισσότερες έχουν λευκό βότσαλο.

Από το Βαθύ ξεκινούν εκδρομικά πλοιάρια με προορισμό τις μαγευτικές, μοναδικές ακτές που δεν είναι οδικώς προσβάσιμες, όπως το Γιδάκι, τα Τρία Αμμούδια και οι Αλυκές.

Η πρώτη βρίσκεται στα βόρεια της ακτής Φιλιατρό και θεωρείται ίσως η πιο όμορφη παραλία του νησιού με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και κάτασπρα βότσαλα.
Θα την προσεγγίσετε με σκάφος ή ναυλωμένο καΐκι από το Βαθύ ή και με τα πόδια από το Σκίνο από ένα μικρό μονοπάτι.

Στην ίδια πλευρά, εξίσου υπέροχη είναι η παραλία Φιλιατρό όπου υπάρχει η δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ.
Στο μέσον περίπου του νησιού και στο μυχό ομώνυμου όρμου βρίσκεται ο Αετός.

Σε μικρή απόσταση από την πόλη βρίσκεται η όμορφη παραλία Δεξά με πεντακάθαρη θάλασσα, ιδανική πρόταση αν διαμένετε στο Βαθύ.
Στην είσοδο του λιμανιού και από την αριστερή πλευρά θα συναντήσετε την αμμώδη παραλία Λούτσα.

Ιθάκη Περιήγηση

ΙΘΑΚΗ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την πόλη και στο βάθος του ομώνυμου κόλπου εκτείνονται η πεντακάθαρη ακτή Σκίνος και τα Μνήματα.

Στα ανατολικά της πόλης θα συναντήσετε την παραλία Σαρακήνικο πάνω στον ομώνυμο κόλπο.
Πραγματικά μαγευτικές παραλίες είναι επίσης τα Καμίνια με χοντρό λευκό βότσαλο, ο Πίσω Αετός και ο Άσπρος Γιαλός στα δυτικά κοντά στο χωριό Άγιος Ιωάννης.

Κάτω από το Σταυρό και στον ομώνυμο κόλπο θα βρείτε την όμορφη παραλία της Πόλης με ερείπια αρχαίας πόλης στο βυθό της.

Η πανέμορφη μικρή ακτή Αμμούδι απέχει 10΄περίπου λεπτά με σκάφος από την Πόλη και θεωρείται ιδανική επιλογή αν είστε λάτρης της χαλάρωσης και της ηρεμίας.

Μετά από μία σχετικά δύσκολη πρόσβαση θα συναντήσετε τη μικρή απομονωμένη ακτή Περιβόλι.
Άλλη μικρή κι ερημική παραλία είναι το Κάθισμα όπου θα φθάσετε με σκάφος ή καΐκι από το Κιόνι ή την Πόλη.

Αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ιθάκης θεωρείται η εκτενής Πλατύς Άμμος με ολοκάθαρη θάλασσα, αμμουδιά και βότσαλο.
Θα την προσεγγίσετε μόνο μέσω θάλασσας όπως και τη Συκιά, τα Τρία Αμμούδια, το Βουκέντι και το Βαθύ Αμμούδι.

Κατά μήκος της παραλιακής οδού Φρίκες – Κιόνι εκτείνονται οι μικρές συνεχόμενες υπέροχες παραλίες Κουρβούλια, Πίσω Κουρβούλια, Τσιτσιμίδα και Πλακούτσες.
Επίσης στον κόλπο του Κιονιού θα βρείτε εξίσου όμορφες, μικρές και πεντακάθαρες ακτές.
Φεύγοντας από το Κιόνι και συγκεκριμένα μετά τον κάβο του Αη Λια με το ομώνυμο εκκλησάκι θα συναντήσετε τη μικρή ακτή Κριτάμι με βότσαλο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.


Αρχική Σελίδα

Δήμος Ιθάκης

Διαφημίσεις Google