Κεφαλονιά Περιήγηση

Διαφημίσεις Google

Κεφαλονιά Περιήγηση

Η Κεφαλονιά θεωρείται από τα πιο κοσμοπολίτικα Ελληνικά νησιά και αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο.

Χαρακτηρίζεται από μοναδικές φυσικές ομορφιές, εκπληκτικά τοπία με έντονες εναλλαγές, μαγευτικά σπήλαια με σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, γραφικά χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς.


Βαθυγάλαζες πεντακάθαρες θάλασσες, καταπληκτικές παραλίες για κάθε γούστο αλλά και δεκάδες αξιοθέατα, μουσεία και εκκλησίες είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του υπέροχου αυτού νησιού.


Όλα αυτά τα μοναδικά σκηνικά σε συνδυασμό με την άριστη τουριστική υποδομή σχετικά με τη διαμονή, την εστίαση και τη διασκέδαση καθιστούν την Κεφαλονιά κορυφαίο προορισμό διακοπών.

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Πρωτεύουσα είναι το όμορφο Αργοστόλι μία χαρακτηριστική επτανησιακή πολιτεία.
Η πόλη βρίσκεται χτισμένη πάνω στη χερσόνησο του Φαναριού, μέσα σε προφυλαγμένο κόλπο.

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την Κεφαλονιά το 1953, όπως όλο το νησί έτσι και το Αργοστόλι υπέστη φοβερές καταστροφές και με την πάροδο του χρόνου χτίστηκε από την αρχή.

Σήμερα είναι μία πολύ όμορφη σύγχρονη πόλη και αποτελεί το εμπορικό και διοικητικό κέντρο του νησιού.
Παρουσιάζει σημαντική κίνηση καθώς διαθέτει πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και φυσικά άρτια τουριστική υποδομή.

Ο γνωστός πεζόδρομος Λιθόστρωτο στην καρδιά της πόλης διαρκώς σφύζει από ζωή καθώς εδώ βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα, οι καφετέριες και τα μπαράκια.

Η γέφυρα του Δράπανου χτίστηκε από τους Άγγλους το 1813 και ενώνει το λιμάνι με την αντικρινή ακτή του νησιού, τη λιμνοθάλασσα Κούταβος, όπου βρίσκονται και τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης Κράνης.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Στο Αργοστόλι αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κοργιαλένειο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στα Διαυγάτα.
Το πρώτο στεγάζει πλούσια ευρήματα προϊστορικών – ρωμαϊκών χρόνων αλλά κυρίως από τη Μυκηναϊκή περίοδο.
Σε αυτά περιλαμβάνονται αρχαία χρυσά νομίσματα, επιγραφές, σπαθιά και άλλα πολλά.

Το Κοργιαλένειο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο διαθέτει μία πλούσια συλλογή από ιστορικά έγγραφα, προσωπογραφίες, αντικείμενα σημαντικών προσώπων, κεντήματα, πορσελάνες, οικιακά και αγροτικά σκεύη, χάρτες, λιθογραφίες, νομίσματα και υδατογραφίες.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε το μοναδικό χερσαίο και θαλάσσιο πλούτο του νησιού.

Κεφαλονιά Περιήγηση

Σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης θα συναντήσετε τις περίφημες Καταβόθρες.
Πρόκειται για ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, κατά το οποίο τα νερά της θάλασσας μπαίνουν μέσα σε παράκτιες ρωγμές και εξαφανίζονται, για να εμφανισθούν ξανά αρκετά χιλιόμετρα μακριά, έξω από το χωριό Καραβόμυλος της Σάμης.
Υπάρχει η εκδοχή ότι το φαινόμενο αυτό κατά τα παλαιότερα χρόνια ήταν πολύ πιο έντονο. Σήμερα η ροή των θαλασσίων νερών είναι μικρότερης έντασης, όμως εξακολουθεί να συμβαίνει.

Το γνωστό Σπήλαιο του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού, απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου.
Εδώ ασκήτεψε ο Άγιος επί 6 χρόνια και στη συνέχεια πήγε στην Κοιλάδα των Ομαλών, στους πρόποδες του δασωμένου Αίνου, όπου και ιδρύθηκε το ομώνυμο μοναστήρι.
Εκεί φυλάσσεται το ιερό σκήνωμά του, όπου κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου, γίνεται μεγάλο προσκύνημα.

ΛΑΣΣΗ

Η χερσόνησος της Λάσσης βρίσκεται βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες και πλέον κοσμικές περιοχές με άρτια τουριστική υποδομή.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Φάρο των Αγίων Θεοδώρων, κτίσμα του 1829, εξαίρετης αρχιτεκτονικής.

Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, σε μία πανέμορφη τοποθεσία, βρίσκεται το χωριό Καραβάδος που αποτελεί ιδανική πρόταση για ήσυχη διαμονή.

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΛΗΞΟΥΡΙ

Απέχει 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου με το οποίο συνδέεται και ακτοπλοϊκά (απόσταση 3 ν.μ.)
Το Ληξούρι αποτελεί τη δεύτερη σε έκταση πόλη της Κεφαλονιάς, πατρίδα του μεγάλου Έλληνα ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου, του οποίου το άγαλμα κοσμεί την παραλία της πόλης.
Εκεί επίσης ιδρύθηκε η πρώτη φιλαρμονική ορχήστρα του νησιού, μία από τις παλαιότερες της Ελλάδας, μετά από αυτή της Κέρκυρας.

Η πόλη όπως και πολλοί άλλοι οικισμοί και χωριά της Κεφαλονιάς, χτίστηκε ξανά από την αρχή μετά τους ολέθριους σεισμούς του 1953.
Χαρακτηρίζεται από φαρδείς δρόμους και όμορφες πλατείες στολισμένες με ανδριάντες, ενώ άριστη είναι και η τουριστική υποδομή.

Λειτουργεί μεγάλος αριθμός από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, στούντιο και δωμάτια κάθε κατηγορίας που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις και γούστα.
Δεκάδες είναι επίσης τα καταστήματα εστίασης, ενώ και η νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη

ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αξίζει να επισκεφθείτε την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο διώροφο αρχοντικό των Τυπάλδων – Ιακωβάτων.
Αποτελείται από 14 αίθουσες και φιλοξενούνται 30.000 τόμοι βιβλίων.

Ενδιαφέρον είναι και το Μουσείο της Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει πλούσια συλλογή από χειρόγραφα των αδελφών Ιακωβάτων, εκκλησιαστικά άμφια και παλαιά έπιπλα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κάποιες εκκλησίες στο Ληξούρι, σε ορισμένες από τις οποίες έχουν μεταφερθεί εικόνες και τέμπλα από άλλες κατεστραμμένες από τους σεισμούς του 1953.
Το Παλαιόκαστρο με λείψανα της αρχαίας Πάλης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση προς το βορά.

Στα δυτικά της πόλης βρίσκονται δύο ακόμη αξιόλογα μοναστήρια : των Ταφιών και των Κηπουριών με αξιόλογες βυζαντινές εικόνες.

Δύο χιλιόμετρα βορειότερα θα συναντήσετε το Μοναστήρι της Παναγίας της Κεχριώνος που περιέχει όμορφες παλιές εικόνες και ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Στην Κοντογενάδα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ληξουρίου έχουν ανασκαφεί Μυκηναϊκοί τάφοι.

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ | ΛΟΥΡΔΑΤΑ

Στα νότια, κοντά στη θέση Ακρωτήρι βρίσκεται η γνωστή Κουνόπετρα.
Πρόκειται για ένα βράχο μέσα στη θάλασσα, που κουνιόταν μέχρι στους σεισμούς του 1953 (εξ ου και η ονομασία του) και μετά από αυτούς σταθεροποιήθηκε.
Απέναντι βρίσκεται το νησάκι Βαρδιάνοι.

Στην περιοχή πολύ όμορφες παραλίες είναι αυτές των Λεπέδων, Ξι, Μία Λάκο και Πετανών.

Τα Λουρδάτα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, είναι χτισμένο σε μία μοναδική τοποθεσία με πυκνή βλάστηση και εύφορες πεδιάδες, όπου παράγονται εσπεριδοειδή αρίστης ποιότητας.
Κατά τα τελευταία χρόνια το χωριό έχει εξελιχθεί πολύ τουριστικά.

ΣΑΜΗ

Σε απόσταση 22 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πρωτεύουσας βρίσκεται η Σάμη, το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, από όπου υπάρχουν ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ιταλία.
Πρόκειται για μία πολύ όμορφη πόλη με αξιοθέατα και υπέροχες παραλίες, που παρουσιάζει μεγάλη τουριστική κίνηση και διαθέτει την ανάλογη υποδομή.

Η Αρχαία Σάμη υπήρξε μία από τις 4 ισχυρότερες πόλεις της Κεφαλονιάς.
Ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή, έφεραν στο φως υπολείμματα Κυκλωπείων τειχών, τμήμα Ελληνιστικών τειχών, ερείπια της μονής των Αγίων Φανέντων, ίχνη αρχαίου θεάτρου, διάφορα ταφικά μνημεία και ρωμαϊκό λουτρό με ψηφιδωτά δάπεδα.

Κεφαλονιά Περιήγηση

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ | ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ

Στα δυτικά της Σάμης θα συναντήσετε το γραφικό ψαροχώρι Καραβόμυλος.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην επισκεφθείτε το βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, σε μικρή απόσταση από το χωριό.

Έχει μήκος 160 μέτρων και βάθος 39 μέτρων, ενώ στα τοιχώματά του θα θαυμάσετε όμορφους σταλακτιτικούς σχηματισμούς.
Καθώς η οροφή της κεντρικής αίθουσας του σπηλαίου έχει πέσει, δημιουργήθηκαν δύο τμήματα: ένα ανοιχτό και ένα σκεπασμένο.
Η ξενάγηση στο λιμνοσπήλαιο γίνεται με μικρές βάρκες, ξεκινώντας από το ξεσκέπαστο τμήμα και συνεχίζοντας στο σκεπασμένο.

Στην ίδια περιοχή βρίσκονται τα εξίσου ενδιαφέροντα σπήλαια Αγγαλάκη, Αγίων Θεοδώρων, Αγίας Ελεούσας και Ζερβάτη.
Ανάμεσα στα χωριά Χαλιωτάτα και Πουλάτα είναι το περίφημο σπήλαιο Δρογκαράτης, σε υψόμετρο 120 μέτρων με βάθος 95 και μέγιστο πλάτος 45 μέτρων.
Χαρακτηρίζεται από πλούσιο σταλακτιτικό – σταλαγμιτικό διάκοσμο και τέλεια ακουστική.
Για το λόγο αυτό εξάλλου το ένα τμήμα του έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και χρησιμεύει ως χώρος συναυλιών.

ΣΚΑΛΑ

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι θα συναντήσετε τη Σκάλα, το νοτιότερο άκρο της Κεφαλονιάς.
Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό με άρτια τουριστική οργάνωση.
Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το ονομαστό σπήλαιο Σάκκος, όπου βρέθηκαν αντικείμενα Προϊστορικής εποχής.
Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων υπάρχουν επίσης ερείπια του ναού του Απόλλωνα.

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΠΟΡΟΣ

Η πανέμορφη πόλη και εναλλακτικό λιμάνι του Πόρου απέχει 41 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.
Βρίσκεται σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με δέντρα που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα.
Θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστους παραθεριστικούς προορισμούς στην Κεφαλονιά με άρτια οργάνωση και τουριστική υποδομή.

Λειτουργούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα – δωμάτια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαράκια καθώς και πολλά εμπορικά καταστήματα κάθε είδους.


Στο βορειοδυτικό τμήμα του Πόρου, ένας μικρός δρόμος καταλήγει στο μοναστήρι της Παναγίας της Άτρου.

Πρόκειται για την αρχαιότερη μονή του νησιού, χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό περιβάλλον με μαγευτική θέα.
Στα βόρεια της μονής αυτής, βρίσκεται η Άβυθος, η μοναδική λίμνη της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με λαογραφικά στοιχεία, παλαιότερα πιστευόταν ότι ήταν τόσο βαθειά, ώστε κανείς δεν μπορούσε να βρει το βυθό της, εξ ου και η ονομασία της.
Πολλές ιστορίες ακούγονταν για τη λίμνη αυτή που ήταν γνωστή και ως «Άκωλη».

ΑΣΣΟΣ

Η Άσσος θεωρείται ένα από τα πιο γραφικά χωριά στην Κεφαλονιά που κρατά ολοζώντανη τη γνήσια Επτανησιακή αρχιτεκτονική.
Βρίσκεται χτισμένη σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και καταλαμβάνει το στενότερο σημείο της ομώνυμης χερσονήσου.

Το Ενετικό Κάστρο κτίσμα του 16ου αιώνα διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση.
Από την Άσσο ο δρόμος συνεχίζει με νότια κατεύθυνση προς Διβαράτα, Αγκώνα και Ζόλα.

Σε μικρή απόσταση, βρίσκονται μερικές από τις ωραιότερες κωμοπόλεις του νησιού, στον πανέμορφο κόλπο της Μύρτου.

Κεφαλονιά Περιήγηση

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ

Μία από αυτές είναι η Αγία Ευφημία που σήμερα έχει εξελιχθεί σε δημοφιλές θέρετρο.
Περιβάλλεται από μαγευτικές παραλίες και παραδοσιακά μικρά χωριά.
Η τουριστική υποδομή της θεωρείται πολύ καλή και διαθέτει λιμανάκι με μαρίνα.

ΦΙΣΚΑΡΔΟ

Παραδοσιακό Κεφαλονίτικο χωριό σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειανατολικά του Αργοστολίου.
Το λιμάνι του συνδέει την Κεφαλονιά με την Ιθάκη και τη Λευκάδα.
Σύμφωνα με τις παραδόσεις το Φισκάρδο οφείλει την ονομασία του στον πειρατή Γυισκάρδο, που το είχε καταλάβει κατά τον 11ο αιώνα.

Χαρακτηρίζεται από στενά δρομάκια, γραφικά σπίτια και παλιά αρχοντικά.

Πολλά από τα σπίτια του οικισμού έχουν αναπαλαιωθεί και λειτουργούν πλέον ως ξενώνες.

Σήμερα το Φισκάρδο θεωρείται δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός με άριστη υποδομή που τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για ευχάριστες διακοπές.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί με εντυπωσιακή ακτογραμμή και περιβάλλεται από πολλές και όμορφες ακτές για κάθε γούστο.
Έτσι σε ολόκληρο το νησί θα βρείτε από πολυσύχναστες, κοσμοπολίτικες και άρτια οργανωμένες παραλίες έως ερημικές, παρθένες και απομονωμένες.

Κοντά στην πρωτεύουσα μπορείτε να κολυμπήσετε στην άρτια οργανωμένη πλαζ, αλλά και στις πλησιέστερες επίσης οργανωμένες ακτές Πλατύς και Μακρύς Γιαλός, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.

Πολύ δημοφιλής θεωρείται επίσης η όμορφη παραλία της Λάσσης.

Η Αγία Πελαγία, παραθαλάσσιος οικισμός σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι, διαθέτει μία υπέροχη παραλία με άμμο και πεντακάθαρα βαθυγάλαζα νερά.

Πολλές όμορφες ακτές για κάθε γούστο θα βρείτε επίσης κοντά στο Ληξούρι.
Οι πιο γνωστές είναι η Πλατιά Άμμος που βρίσκεται στο δρόμο προς τα Καμιναράτα.
Η απέραντη παραλία του Μέγα Λάκκου μήκους 5 χιλιομέτρων εκτείνεται στη νότια πλευρά της πόλης.
Πολύ όμορφη ακτή είναι και η Βάτσα.

Μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες θεωρείται η παραλία Ξι, σε απόσταση μόνο λίγων χιλιομέτρων νότια του Ληξουρίου.
Χαρακτηρίζεται από μία εκτεταμένη κοκκινωπή αμμουδιά, πεντακάθαρα νερά και άρτια οργάνωση.
Στην παραλία Ξι υπάρχει δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, ενώ λειτουργούν εγκαταστάσεις beach volley και beach bar.

Μοναδική είναι επίσης η μεγάλη αμμώδης παραλία στον Κατελειό.
Στην περιοχή θα βρείτε πολλές ταβέρνες, όπου μετά το μπάνιο σας μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα πιάτα βασισμένα στην τοπική κουζίνα και φυσικά ολόφρεσκο ψάρι.

Κεφαλονιά Παραλίες

Κατευθυνόμενοι προς τη Σκάλα θα αγναντέψετε από ψηλά τη μαγευτική ακτή Καμίνια.
Πρόκειται για μία όμορφη ερημική παραλία, ιδανική επιλογή για όσους αποζητούν ηρεμία και χαλάρωση.
Ακολουθεί η εκτενής και δημοφιλής παραλία της Σκάλας όπου υπάρχει δυνατότητα και για θαλάσσια σπορ.

Η κοσμική παραλία του Πόρου εκτείνεται σε μήκος 2 χιλιομέτρων και θεωρείται ιδανική για τους λάτρεις της κολύμβησης.

Σε μικρή απόσταση από τη χερσόνησο της Άσσου θα βρείτε επίσης μαγευτικές ακτές.
Εκτός από την ομώνυμη που χαρακτηρίζεται για τα καθαρά ρηχά νερά της, τριγύρω θα βρείτε πολλές μικρότερες εξίσου υπέροχες και με λιγότερο κόσμο.

Σήμα κατατεθέν του νησιού όμως θεωρείται αναμφισβήτητα η μοναδική παραλία της Μύρτου, μία από τις πιο όμορφες σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Χαρακτηρίζεται από κάτασπρη αμμουδιά και πεντακάθαρα διάφανα νερά, ενώ περιβάλλεται από πανύψηλα βράχια.

Κεφαλονιά Περιήγηση

Η παραλία της Μύρτου προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό και έχει βραβευτεί επανειλημμένως με Γαλάζια Σημαία.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης θα βρείτε επίσης πανέμορφες ακτές για κάθε γούστο.
Η ομώνυμη παραλία της περιοχής είναι δημοφιλής, πλήρως οργανωμένη με όλες τις ανέσεις.

Εξίσου όμορφες αλλά λιγότερο κοσμικές είναι οι κοντινές ακτές του Καραβόμυλου και της Αγίας Παρασκευής.

Στην πίσω πλευρά της Σάμης εκτείνεται η μαγευτική παραλία Αντίσαμος με υπέροχη θέα στη Νότια Ιθάκη.
Θεωρείται από τις πιο όμορφες στο νησί και έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι» της οποίας σκηνές γυρίστηκαν στην ακτή αυτή.
Η παραλία χαρακτηρίζεται από άσπρο ψιλό βοτσαλάκι και τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά.

Μία από τις πιο δημοφιλείς ακτές στην Κεφαλονιά είναι αυτή των Λουρδάτων με μεγάλη αμμουδιά και πεντακάθαρα νερά.
Σε μικρή απόσταση από το Φισκάρδο εκτείνεται η παραλία Έμπλυση.
Θεωρείται από τις πιο όμορφες στο νησί και χαρακτηρίζεται από βότσαλο και διάσπαρτα λευκά βράχια.

Κοντά στο Φισκάρδο βρίσκεται η εξίσου όμορφη ακτή Φώκι με ρηχά νερά, κατάλληλη και ασφαλής για οικογένειες με παιδιά.
Η ονομασία της παραλίας οφείλεται στη συχνή εμφάνιση της μεσογειακής φώκιας Monachus- Monachus.

Δήμος Αργοστολίου

Αρχική Σελίδα

Διαφημίσεις Google