Πάνω Κουφονήσι

By | 23 Ιανουαρίου 2009

Τα Κουφονήσια, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός πολλών Ελλήνων και ξένων επισκεπτών. Στα Κουφονήσια δεν υφίσταται η κοσμοπολίτικη ζωή και οι ξέφρενοι ρυθμοί διασκέδασης στο βαθμό που υπάρχει σε άλλα Ελληνικά νησιά. Εδώ, δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να χαρεί τις κατάξανθες αμμώδεις ακρογιαλιές με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά, τις μικρές φυσικές πισίνες, το νησιώτικο γλέντι, το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά.

koufonissia3

Στο Πάνω Κουφονήσι, δίπλα στο λιμάνι, βρίσκεται ο μοναδικός οικισμός του νησιού. Είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι με γραφικά σοκάκια με μικρά μαγαζάκια.
Στο κέντρο της Χώρας, υψώνεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου.
Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Λειτουργούν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια που παρέχουν όλες τις ανέσεις και πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά .

koufonissia

Στο Πάνω Κουφονήσι, υπάρχουν πολλές και μαγευτικές παραλίες, όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει όπως οι «πισίνες» και ο «Ξυλοπάτης» . Επίσης από τη Χώρα, υπάρχουν καΐκια που εκτελούν δρομολόγια ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες παραλίες καθώς και στο παρθένο Κάτω Κουφονήσι, ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση.
Με καΐκι επίσης μπορεί κανείς να επισκεφθεί και τα γύρω νησάκια.
Το έδαφος στο νησί είναι ομαλό. Οι δρόμοι δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι αλλά όλες οι διαδρομές καλύπτονται με τα πόδια ή με ενοικιαζόμενα ποδήλατα που θα βρείτε στο νησί . Αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα δεν είναι απαραίτητα.

Στο Κουφονήσι τα πανηγύρια και οι γιορτές κρατούν ξεχωριστή θέση , όπως η γιορτή του Αη- Γιώργη, η γιορτή του ψαρά (το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου), και του Προφήτη Ηλία στις 20 του Ιούλη, ενω στις 15 Αυγούστου όλο το νησί πηγαίνει στο Κάτω Κουφονήσι για το μεγάλο πανηγύρι της Παναγιάς.

Αφήστε μια απάντηση