Αγαθονήσι Περιήγηση

Αγαθονήσι Περιήγηση

Όμορφο, παρθένο και ανέγγιχτο από τον τουρισμό νησάκι, το βορειότερο του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος
Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Σάμο (μόλις 18 ναυτικά μίλια) και 8 από τα Μικρασιατικά παράλια.

Συνδέεται ακτοπλοϊκά με Λέρο, Πάτμο, Σάμο, και Λειψούς

Το Αγαθονήσι αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον μακριά από τα πολύβουα τουριστικά κέντρα καθώς και για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Αγαθονήσι

Χαρακτηρίζεται από πολλές φυσικές ομορφιές, απάνεμους κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά, παρθένες χρυσαφένιες αμμουδιές και γραφικούς οικισμούς με όμορφα εκκλησάκια.

Το νησί έχει ενταχθεί στην προστατευόμενη περιοχή NATURA καθώς αποτελεί καταφύγιο σπάνιων πτηνών.

Αγαθονήσι Περιήγηση

Το λιμάνι του Άη – Γιώργη διαθέτει μεγάλη και φαρδιά προβλήτα για την προσάραξη και προστασία μικρών και μεγάλων σκαφών από τους βόρειους ανέμους.
Γύρω από αυτό εκτείνονται όμορφες αμμουδερές ακτές και γραφικοί κολπίσκοι

Το Αγαθονήσι αποτελείται από δύο οικισμούς: το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, τον παλαιότερο από τους δύο και μη ορατό από τη θάλασσα για την προστασία των κατοίκων από τις άλλοτε πειρατικές επιδρομές.

Το Μικρό Χωριό βρίσκεται ακριβώς απέναντι και είναι ένας γραφικός οικισμός με όμορφα κατάλευκα σπιτάκια χτισμένα σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική
Οι πιο γνωστές παραλίες είναι ο Άη Γιώργης, ο Πόρος, το Αμμουδάκι, ο Πάλος, ο Τσάγκαρης και άλλες μικρότερες όλες με κοινό χαρακτηριστικό τους τα πεντακάθαρα νερά.

Αγαθονήσι Αξιοθέατα

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τις όμορφες εκκλησίες και ξωκλήσια που βρίσκονται στο νησί όπως οι Θόλοι του Αη Νικόλα, βυζαντινά κτίσματα 11ου-12ου αιώνα, τις εκκλησίες του Αγίου Νεκταρίου και του Αγίου Γεωργίου κοντά στο λιμάνι καθώς και του Αγίου Παντελεήμονα στο Μικρό Χωριό.
Στο Μεγάλο Χωριό μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκκλησίες της Ζωοδόχου Πηγής, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγίου Ραφαήλ.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα γραφικά ξωκλήσια των Αγίων Αναργύρων και του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
Γενικά οι ρυθμοί στο Αγαθονήσι είναι ήρεμοι και χαλαροί, οι κάτοικοι απλοί και φιλόξενοι.
Στο νησί λειτουργούν περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες


Αρχική Σελίδα

Δήμος Αγαθονησίου